Yvonne Melchers

« terug naar overzicht

Yvonne Melchers (Haarlem, 1948) wordt wat haar schilderkunst betreft van meet af aan heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor de Noordzeestranden in hun koele licht en het warme Italiaanse leven in al zijn facetten. Ze schildert wat haar hart haar ingeeft en zo ontstaan series: Zeeën en Stranden, Italiaanse Taferelen, Kamers met Uitzicht, Siena Palio Portretten, Stillevens en Bloemen.
Als vogelliefhebber komt een incidenteel vogelportret vanzelf aan bod. Het is vooral schildertechnisch dat de meeuw haar voorkeur heeft, maar ook vanwege zijn verbintenis met zee en strand. Hij figureert dan ook regelmatig in haar zee- en strandschilderijen.
Yvonne woonde en werkte tussen 2002 en 2012 afwisselend in Nederland en in het Italiaanse Siena. Sinds 2012 werkt zij permanent in haar woonplaats Diemen.

Happy Landing/North Sea blues
“Een broodje eten op een doodstil strand aan de Noordzee. Een meeuw die dat ziet durft heel dichtbij te komen. Camera in de aanslag voor een foto tijdens de landing. In mijn atelier een vertaling maken naar olieverf en de parelmoeren kleurtjes in zijn veren ontdekken…”

Website: www.yvonnemelchers.nl.

Yvonne Melchers, Happy Landing - North Sea blues, olieverf op linnen 50 x 56 cm

Yvonne Melchers, Happy Landing/North Sea blues, olieverf op linnen 50 x 56 cm

menu

Pin It on Pinterest

Share This