Ton van Steenbergen

« terug naar overzicht

Ton van Steenbergen (Delft, 1962) volgde de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in ‘s-Gravenhage (1985).

“Ik maak figuratieve schilderijen in olieverf. Mijn onderwerpen zijn: dieren, mensen en landschap; alles waar mijn oog op valt en wat mij interesseert door de lichtval, textuur, kleur of de expressie. Soms blijf ik dicht bij de werkelijkheid, maar meestal, met behulp van lichte verschuivingen en vervorming, ontstaat er een nieuw beeld.
Ik ben een schilder van huis, tuin en keuken-vogels zoals mussen, spreeuwen, meeuwen enzovoorts. Dat zijn de vogels die ik in mijn directe omgeving zie. Zij maken onderdeel uit van de omgeving die ik wil weergeven.
Ik werk ook ook regelmatig in eitempera of aquarel, wat weer een andere stemming oproept. Tempera is een droge tekenachtige verf met een mooie stofuitdrukking. Aquarel kan los en vluchtig gebruikt worden met de nadruk op de weergave van licht.
Wat mij de meeste voldoening geeft, is als ik er in slaag om die observaties om te zetten in een eigen wereld waar de kijker in wordt meegenomen.

Website: www.tonvansteenbergen.nl.

Ton van Steenbergen, Pompoen en Winterkoninkje, tempera, 20 x 34 cm

Ton van Steenbergen, Pompoen en Winterkoninkje, tempera, 20 x 34 cm

menu

Pin It on Pinterest

Share This