Natascha van den Berg

« terug naar overzicht

Natascha van den Berg (Gouda, 1980) maakt realistische schilderijen met olieverf. Op een klassieke manier komen haar werken tot stand. Door conceptueel te denken en fris kleurgebruik hebben haar werken een actuele uitstraling.​
Natascha studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Tijdens haar opleiding tot autonoom kunstenaar deed zij een uitwisseling naar de Repin Academie in St. Petersburg, Rusland. Daar werd haar voorliefde voor het realisme weer aangewakkerd.
Zij maakt voornamelijk stillevens en portretten van mensen en dieren in olieverf. Het uitbalanceren van licht en kleur zijn belangrijke aandachtspunten in haar schilderijen. Elk schilderij is een nieuwe uiting om twee uitersten uit het kleurenspectrum aan elkaar te verbinden, zodat ze harmonie en diepte verbeelden. De onderwerpen die zij kiest worden gestuurd door de seizoenen die elke keer weer iets nieuws brengen. Schilderen is voor haar de manier om het leven te bewonderen en te vieren.
Haar werk is onder andere te zien bij Galerie Honingen.
In haar atelier in Stolwijk geeft zij les in het realistisch schilderen met olieverf.

Website: www.nataschavandenberg.nl.

Natascha van den Berg, Dwaalgast (detail Dorien en Ado), olieverf op paneel

Natascha van den Berg, Dwaalgast (detail Dorien en Ado), olieverf op paneel

menu

Pin It on Pinterest

Share This