Lia Laimböck

« terug naar overzicht

Lia Laimböck (Bussum, 1965) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (1982-1988). Zij werd uitgenodigd in het Whanki Museum in Seoul, Korea, om haar schilderijenserie De Oorsprong te exposeren en daarna ook in het Museum De Buitenplaats in Eelde. Na haar vele reizen en haar liefde voor dieren, maakte Lia de serie pastels Spirits of the forest en The New York City dogs. Voor het Letterkundig Museum maakte zij 6 ‘schrijversportretten’, waaronder Maarten Toonder, Mensje van Keulen, De Biesheuvels, Maarten het Hart en Elisabeth Eybers, én zij maakte het grote portret van Johannes Sebastiaan Bach voor de Bachvereniging. Onlangs verscheen van haar hand het kroningsportret van de koning en koningin (zie ‘Making of kroningsportret).
Lia ontwikkelde een nieuwe passie voor glazuurschilderingen op keramische vormen. Door haar tekentalent zijn de schilderingen en haar techniek virtuoos (zie ‘Ceramics).
Momenteel geeft Lia masterclasses aan de Klassieke Academie in Groningen.
Zij werkt in Nederland en Ierland. De laatste is een grote inspiratiebron voor haar door de prachtige natuur.

Sparrowsalesman/Mussenverkoper
De mus had het moeilijk in Nederland en voelde zich er niet meer thuis. Hij werd niet meer gezien, maar wilde wel gezien worden.

Website: www.lialaimbock.com.

Lia Laimböck, Sparrowsalesman/Mussenverkoper, 2006, acryl op linnen, 120 x 110 cm

Lia Laimböck, Sparrowsalesman/Mussenverkoper, 2006, acryl op linnen, 120 x 110 cm

menu

Pin It on Pinterest

Share This