Erik van Ommen

« terug naar overzicht

Erik van Ommen (Epe, 1956) is een bijzonder veelzijdig kunstenaar die in het veld vogels, dieren en landschappen schildert en tekent. Hij beschouwt de wereld als zijn atelier en werkt voor zijn talloze projecten in binnen- en buitenland. Veel aquarellen en tekeningen maakt hij ter plaatse waarbij hij een telescoop gebruikt om zijn onderwerp nauwkeurig te observeren. Zijn olieverfschilderijen, lino- en houtsnedes en etsen baseert hij op veldschetsen en werkt hij uit in zijn atelier. Kunst en natuur zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden en hij zet zich in voor het behoud van beide.
Voor Vara Vroege Vogels ontwierp hij in 2015 het logo van de Grutto, onze nationale vogel. In opdracht van Natuurmonumenten ontwierp en schilderde hij voor Post.NL een serie van tien postzegels: De Vogels van Griend (2016). In 2015 nam Erik het initiatief om samen met Vogelbescherming Nederland en Vara Vroege Vogels Het bevlogen oog uit te schrijven; een teken- en schilderprijs voor de meest talentvolle jonge vogeltekenaar van Nederland.
Erik exposeert in musea en galerieën in binnen- en buitenland en publiceerde 24 boeken onder eigen naam.
Hij woont, werkt en exposeert in een oude pastorie op de Brink in Vries (Drenthe). Voor meer informatie en openingstijden: www.atelierbrink2.nl.

Website: www.erikvanommen.nl.

Erik van Ommen, Huismussen, olieverf op paneel, 24 x 30 cm

Erik van Ommen, Huismussen, olieverf op paneel, 24 x 30 cm

menu

Pin It on Pinterest

Share This