Drago Pečenica

« terug naar overzicht

Drago Pečenica (Rogatica, Bosnië, 1962) is een tekenaar, detaillist en is het meest geïnspireerde door natuur, voornamelijk bomen, polders en hekken. Door het toeval, of zo men wil, door het noodlot, is de van oorsprong Joegoslavische Drago een kunstenaar geworden die in Nederland zijn weg met succes bewandelt en met zijn prachtige gedetailleerde tekeningen zijn brood verdient.
In het begin was het moeilijk voor hem om geïnspireerd te raken door het vlakke landschap in Nederland. Nergens vond hij iets terug van de ruigheid die hij in zijn voormalige Joegoslavië achtergelaten had, maar langzamerhand werd hij verliefd op de Nederlandse knotwilgen waarvan hij zegt dat ze op hem lijken: “Knotwilgen lijken op mij. Mijn leven was ook zo gesnoeid, maar er komen toch weer nieuwe takken aan.”
Hij is gefascineerd door de prachtige creatie van God, de natuur, en hij is blij dat Hij hem ook die creatieve geest heeft gegeven en dat hij kan scheppen. Zijn heldere kleurgebruik en de afwerking tot op het kleinste niveau, zorgen ervoor dat zijn werk zeer gewild is onder liefhebbers van het realisme.
Vóór 1992 exposeerde Drago veelvuldig in Joegoslavië en daarna heeft hij in Nederland en België aan talrijke groeps- en solotentoonstellingen deelgenomen.

Website: www.dragopecenica.com.

Drago Pečenica, Holenduif, 2015, scraperboard, 11 x 23 cm

Drago Pečenica, Holenduif, 2015, scraperboard, 11 x 23 cm

menu

Pin It on Pinterest

Share This