Aly van der Wal

« terug naar overzicht

Aly van der Wal (Woudsend, 1950).
“Met respect en verwondering kijk ik naar het landschap. De ongereptheid van het wad. De wisselwerking tussen land, water en licht en dan met name het licht dat de grote tovenaar is. Het landschap verbeelden, weergeven in lijn en kleur. Dat is wat ik graag wil.
Op de Academie Minerva, Groningen, leerde ik het landschap om te zetten in grafiek, in de vorm van acrylaat-diepdruk. Het is voor mij een intieme benadering van dit gebied. Het landschap wordt door mij niet ingekaderd, de voorstelling loopt door.
Na verloop van tijd ontstond de behoefte aan verdieping. Immers, mijn werk is als het wad, veel variatie en geen dag hetzelfde. Om dat vakkundig te kunnen doen heb ik de opleiding aan de Klassieke Academie gevolgd. Ik leerde omgaan met diverse schildertechnieken, onder andere met eitempera.
Behalve het landschap speelt de mens vaker een rol in mijn werk. Modelteken is daarom een regelmatig terugkerende oefening. Leren kijken en wat je ervaart in beeld omzetten op een manier die bij mij past.”

Terwijl het daglicht mindert
en de schemer langzaam overgaat
in het donker van de komende nacht
zie ik ze komen,
de roeken.

In kleine groepjes vliegen ze
naar de bomen
aan de overkant van de jachthaven.

Luidruchtig begroet
door de zwarte kraai,
die in de populier in mijn tuin
aan de rand van de Zoutkamperril
zijn nest al heeft opgezocht.

Een geluksmoment.

Website: www.alyvanderwal.nl.

Aly van der Wal, Roek, monoprint, 37 x 57 cm

Aly van der Wal, Roek, monoprint, 37 x 57 cm

menu

Pin It on Pinterest

Share This